USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Täältä löydät vastauksia kysymyksiin, jotka monesti saattavat mietityttää. Jos vastausta juuri sinun kysymykseesi ei löytynyt, kirjoitathan sen sivun alakulmassa näkyvään boxiin, niin vastaamme siihen mahdollisimman pian, jolloin kysymys tulee tälle sivustolle näkyviin niin, että muutkin sitä mahdollisesti miettineet näkevät sen. 

Jos sinulla on kiireellistä kysyttävää, ota yhteys talliin sähköpostitse info@espoontalli.fi tai lähettämällä viesti numeroon +358403561099.

Mistä voin varata itselleni tunnin?

Itselleen voi varata tunnin hopoti.com kautta. Tallimme löytyy hopotista nimellä “Espoon talli”. Muistathan lisätä meidät suosikiksi niin homma toimii helpommin. Jos hopotin kanssa ilmenee ongelmia niin tuntien varauksen tiimoilta voi ottaa yhteyttä myös soittamalla tai laittamalla viestiä numeroon +358403561099.

Saako tunneille mennä kokeilemaan?

Saa toki! Hopotista näkee helposti tunnin tason ja opettajan sekä ajankohdan. Sieltä voi valita itselleen sopivimman tuntuisen kokeilutunnin.

Voiko opettajan valita yksityistunnille?

Hopotista voi varata yksityistunteja, ja niille on laitettu opettaja jo valmiiksi. Jos haluamaltasi opettajalta ei löydy yksityistunteja, asiasta voi kysyä itse opettajalta tai laittamalla viestiä numeroon +358403561099, niin asiaa voidaan järjestellä. 

Läpiratsastetaanko hevosia ja poneja?

Tallimme opettajilla on omat nimikko hevoset joiden läpiratsastus on myös heidän vastuullaan. Opettajat kommunikoivat päivittäin hevosista ja poneista tehdyistä huomioista ja läpiratsastusta tehdään säännöllisin väliajoin tai aina kun sitä tarvitaan.

Ulkoilevatko hevoset päivittäin?

Hevosemme ulkoilevat yhdessä kaveriheppojensa kanssa laajoissa tarhoissa päivittäin noin seitsemän tuntia.

Saako asiakas itse hoitaa hevosen kuntoon?

Kyllä saa mikäli hevonen ei ole edellisellä tunnilla. Sama pätee hevosen hoitamisessa tunnin jälkeen. Hopotista näkee aina onko hevosesi edellisellä tunnilla ja jatkaako se seuraavalle tunnille.

Milloin saan tietää millä hevosella ratsastan?

Opettajat pyrkivät jakamaan hevoset hyvissä ajoin, jotta pysytään hyvin ajan tasalla hevosten liikunnan määrässä ja pystytään suunnittelemaan tuntien sisältö. Asiakkaille heppajaot näkyvät hopotissa tuntia edeltävänä iltana.

Voiko minkä tasoinen vain aloittaa teillä ratsastusharrastuksen?

Kyllä voi! Tallillamme on tunteja ja kursseja kaiken tasoisille ihan vasta-alkajasta jo hyvin kokeneisiin ratsastajiin. Meiltä löytyy erilaisia hevosia kaiken tasoisille.

Miten tunnin kulku on jaoteltu, ratsastetaanko koko 60 minuuttia?

Meillä pääasiassa ratsastetaan aina 60 minuuttia, johon sisältyy alku- ja loppukäynnit, verryttely, treenaaminen tai uuden asian opettelu sekä loppuverryttely. Tämä koko 60 minuuttia on opettajan ohjaamaa. Lapsille meiltä löytyy kuitenkin kursseja, missä ratsastus ja hevosen käsittely/teoria on jaoteltu niin, että puoli tuntia ratsastetaan ja puolituntia ollaan tallissa touhuamassa. 

Mennäänkö tunneilla maastoon?

Kyllä mennään! Kausisuunnitelmaan kuuluu aina maastoilu ja sitä voidaan järjestää myös tuntilaisten toiveesta enemmän tai vähemmän. Espoon kartanon alueelta löytyy upeat kauniit maastoilureitit.

Onko tallilla maneesia?

Tällä hetkellä käytössämme ei ole maneesia, vaan ratsastamme kentällä. Talliltamme löytyy yläkenttä, joka sijaitsee heti tallin edestä sekä alakenttä tallin takaa alamäen juuresta. Molemmat kentät ovat hyvin valaistuja ja suuria niin, että niihin mahtuu aina kaksi tuntia samanaikaisesti.

Onko tallilla lämmitettyä tilaa, jossa voi oleskella?

Kyllä löytyy! Tallillamme on lämmitetty satulahuone, mutta myös oleskeluhuone, josta löytyy toimisto, keittiö, pöytiä, luettavaa sekä urheiluvälineitä. Oleskelutilassa voi hyvin tehdä töitä tai oleskella tallikavereiden kanssa. Oleskelutila on myös loistava paikka muun muassa hakijoille odotuspaikkana.

Saako tallille tulla lastenvaunujen tai sateenvarjon kanssa?

Tuntimme pidetään pääosin yläkentällä, joka sijaitsee aivan tallin edessä. Toivomme siis kaikkien huomioivan, että hevoset saattavat pakoeläiminä pelästyä lastenvaunuja tai aukinaisia sateenvarjoja. Huolehdittehan siis ettette tule vaunujen tai sateenvarjojen kanssa tallin edustalle, vaan jätätte ne parkkipaikkojen läheisyyteen, mihin polkupyörät ja autot jätetään parkkiin.

Onko tallilla muita eläimiä?

Tällä hetkellä tallillamme asuu vain hevosia, mutta muutama tallikoira meiltä löytyy, joita näkee tallilla opettajien mukana. Eerikan mukana tallihommissa auttaa usein lempeä jätti Remu ja Hannen mukana tuntienpidossa on leikkisä ja ihmisrakas Nemo.