Uusi Poniakatemia tuo rohkeutta ratsastajalle

Espoon Tallin uusi Poniakatemia on enemmän kuin ratsastusta. Se on ratsastusta, ponien hoitoa ja hevosmiestaitoja, jotka tuovat pienille ratsastajan aluille enemmän rohkeutta ja itsevarmuutta hevosten käsittelyyn – ja siivittävät näin myös ratsastuksen oppimista.
Espoon Tallin Poniakatemia tarjoaa lapsille oivan ja turvallisen tavan tutustua ponien käsittelyyn ja ratsastukseen kokeneiden vetäjien johdolla.

Teoria tuo tukevan pohjan

Poniakatemian synnylle loi pohjan Ruotsissa tehty tutkimus, jossa seurattiin alkeisratsastajien kehitystä. Ensimmäisessä tutkimusryhmässä olevat lapset ratsastivat tunnin päivässä. Toisessa tutkimusryhmässä olevat lapset ratsastivat puoli tuntia ja kävivät toisen puoli tuntia läpi hevosen hoitoa sekä muita teoria-asioita. Vuoden kuluttua tutkimuksessa todettiin, että se ryhmä, joka oli ratsastanut vähemmän, oli kuitenkin
edistynyt pidemmälle myös ratsastuksessa, sillä teoriapuolen ymmärrys oli tukenut lasten oppimista ja antanut heille rohkeutta sekä varmuutta myös hevosten käsittelyyn.

Ponit voi olla yhteinen pop

Jokainen Poniakatemian oppilas pääsee kurssin aikana opettelemaan ponien käsittelyä, taluttelua, harjaamista, ponin varustamista sekä ratsastusta. Lisäksi poniakatemialaiset tutustuvat vikellykseen. Poniakatemia tarjoaa myös hevosista pitävän lapsen vanhemmalle mukavan tavan tutustua hevosten hoitoon ja käsittelyyn, sillä parhaimmillaan ponin kanssa puuhailu voi olla lapselle ja vanhemmalle mukava yhteinen harrastus sekä mieluisa keskustelun aihe.