Uudet hepat

Uudet heppamme Elsa, Leena ja Väinö päiväunilla

Nämä ovat samalta kasvattajalta jolla on yhteensä yli 100 hevosta. Ne ovat tottuneet asumaan ulkona isoissa laumoissa ja osaavat nukkua myös ulkona tuntiessaan olonsa turvalliseksi

Tämä troikka on Eestin raskasvetohevosia tai niiden risteyksiä.
Rotu on jalostettu työhevoseksi tekemään maataloustöitä sekä vetohevoseksi. Nykyään rodun edustajat toimivat myös ratsuina. Rodun jalostuksessa painotetaan hevosen terveyttä sekä luonteen lempeyttä.
Puhtaita eestinraskasvetohevosia on maailmassa alle 500.

Meillä uudet hevoset saavat rauhassa tottua uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Hevoset tutkitaan eläinlääkärin (tarkastetaan rokotukset ja hampaat, madotukset sekä yleinen terveydentila) ja kengittäjän toimesta (usein ulkomailla kengitys hoidetaan erilailla eikä välttämättä hevosilla ole ollut kenkiä johtuen maaperän erilaisuudesta – kaviot eivät kulu pehmeällä maalla) sekä Atte Hipposport :ista sovittaa istuvan satulan. Opettajamme tutustuvat hevosiin itse niillä ratsastaen. Tämän jälkeen hevoset tulevat tunneille, ja niiden työmäärää nostetaan pikkuhiljaa. Tallimme hevoset työskentelevät keskimäärin 12 tuntia viikossa.

Kiitos jälleen kuvasta Tupu