Mia Pasanen

Olen Mia ja opetan Espoon tallilla torstaisin ja perjantaisin.

Usein mukanani myös ”pääjohtaja” Pico. Pico on 13-vuotias mäyräkoirarouva, joka ei suostu jäämään yksin.
Aloitin ratsastuksen 9-10 vuotiaana, koska monet tytöt meidän luokallamme ratsastivat. Muut ymmärsivät jättää ratsastuksen harrastukseksi, mutta minä jäin ”koukkuun”. Muistan varhaisteininä todenneeni, että: ”ainakaan ratsastuksenopettajaksi en ryhdy.” Vannomatta paras…

Oltuani Saksassa ensin hevosenhoitajana kansainvälisellä kenttäkilpailijalla ja myöhemmin ratsuttajana siittolassa, huomasin löytäneeni oman alani. Palattuani Suomeen perustin oman tallin, jota pyöritimme neljätoista vuotta (2000-2014). Aluksi kahden siskoni kanssa, lopuksi yksin.

Vuosien aikana olen suorittanut mm. harrasteohjaaja-, ridinstruktör- ,valmentaja-, estetuomari-, ratamestari- ja CenteredRiding-ohjaajakoulutukset. Ratsastuksen lajeista lähinnä sydäntä on edelleen kenttäkilpailu, jossa kilpailin kansallisella tasolla.
Olen kilpaillut myös koulu- ja esteratsastuksessa kansallisia. Minulla on kolme omaa hevosta, jotka kaikki ovat omia kasvatteja: Fritz 17v, Helmut 7v ja Helga 6v.

Nykyisin olen eniten innostunut opettamisesta ja hevosten kouluttamisesta. Olen Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistyksen ja Hevosalan Edistämisyhdistyksen puheenjohtaja. ”Horse in Motion”-tapahtumalla pyrimme lisäämään uuden tutkitun tiedon saamista kaikkien tietoon. Itse olen oppilaana kovin tiedonjanoinen. Minua helpottaa tietää miten, miksi ja kuinka. Tunne on kuitenkin tärkeä osa ratsastusta. Ei vain ratsastajan tunnetila, vaan myös kyky tuntea oma keho, hevosen mieli ja hevosen keho! Missä mikäkin osa on ja miten auttaa parhaiten ratsukkoa suoriutumaan tehtävästä. Jokainen ratsastuskerta kouluttaa ratsastajaa ja hevosta tuleviin haasteisiin!