Maria Kajander

Olen Maria ja toimin Espoon tallin tallimestarina. Tehtäviini kuuluu hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen, kuten tallin ja karsinoiden puhdistus, hevosten tarhaus, ruokinta ja terveyden tarkkailu.
Innostuin hevosharrastuksesta 10-vuotiaana, kun lähdin kaverini mukaan tallille katsomaan hänen ratsastustuntiaan. Sen jälkeen aloin käymään päivittäin hoitamassa lähitallien hevosia ja poneja. Palkkioksi hoitamisesta sain ratsastaa silloin tällöin.

Ravihevoset veivät sydämen
Muutaman vuoden kuluttua yksi hoitohevosistani päätyi asumaan harrastetallille, jossa oli myös ravihevosia. Silloin innostuin enemmän raviurheilusta. Pääsin treenaamaan ravihevosia tallin omistajan kanssa ja pääsin mukaan kilpailumatkoille. Kävin samalla talilla aktiivisesti noin kuusi vuotta. Noiden vuosien aikana minulla oli myös kaksi omaa hevosta.
Lukion jälkeen kävin Harjun oppimiskeskuksessa hevostenhoitajan koulutuksen suuntautumisena ravihevoset. Suoritin työssäoppimisia kaverini kanssa Italiassa ja Ranskassa. Kun valmistuin Harjusta, lähdin Italiaan ravitallille töihin ja viihdyin siellä seitsemän vuotta.
Ennen Espoon Tallin tallimestarin tehtävää työskentelin Espoon ratsastustallissa, joka toimi samalla paikalla. Nyt työt jatkuvat uudessa ratsastuskoulussa, mutta minulle tutussa paikassa. On hienoa nähdä, että hevoset voivat hyvin. Siitä tiedän, että teen työtä, jolla on tarkoitus.

Maria